Ga naar hoofdinhoud
Robbert heeft mij in een langdurig traject geholpen trauma’s die er al zo’n 40 jaar zaten op te ruimen. Dit naast mijn herstel van burn-out.  Ik ben hierdoor gaan zien waar de wortels liggen van situaties waar ik al jaren tegenaan liep.  Ik heb vooral veel gehad aan de inzichten die ik steeds weer van Robbert kreeg in de fases waarin ik zat tijdens mijn herstel.  Soms begreep ik zelf niet wat er met mij gebeurde maar Robbert wist mij gerust te stellen met zijn uitleg. Wat mij heel erg heeft geholpen is dat hij mij steeds hielp om terug te kijken naar de kleine vorderingen die ik zelf nog niet had waargenomen. Dit maakte dat ik vertrouwen kreeg dat het weer goed zou gaan komen en het stimuleerde mij om geduld te hebben met mijzelf en mijn herstel de tijd te geven. Dit terwijl ik mij oprecht heb afgevraagd of het ooit nog weer goed zou gaan komen!
Ik heb ook heel veel gehad aan de goede uitleg om toe te geven aan de vermoeidheid. Hoe rustiger aan in het begin, hoe beter uiteindelijk het herstel.
Waar ik Robbert heel goed in vind is dat hij de tijd neemt om echt luisteren. Ik bedoel niet alleen te luisteren naar wat ik zeg, maar daarbij ook meteen te kijken naar de laag daaronder. De soms korte opmerkingen daarop die mij dan weer heel veel inzicht hebben gegeven.  Het oprecht meeleven vind ik ook een hele sterke kwaliteit van Robbert.
Als coach counselor, kan ik echt wel zeggen dat ik Robbert een top psycholoog vind!
1713477665