skip to Main Content
Robbert was oprecht bij me betrokken, ook tussen de sessies door. Hij straalt veel rust uit en weet ook met humor te relativeren. Dit heeft mij enorm geholpen in een donkere periode. De EMDR sessies hebben mij daarnaast onverwacht veel inzichten gebracht. 
Robbert heeft mij in een langdurig traject geholpen trauma’s die er al zo’n 40 jaar zaten op te ruimen. Dit naast mijn herstel van burn-out.  Ik ben hierdoor gaan zien waar de wortels liggen van situaties waar ik al jaren tegenaan liep.  Ik heb vooral veel gehad aan de inzichten die ik steeds weer van Robbert kreeg in de fases waarin ik zat tijdens mijn herstel.  Soms begreep ik zelf niet wat er met mij gebeurde maar Robbert wist mij gerust te stellen met zijn uitleg. Wat mij heel erg heeft geholpen is dat hij mij steeds hielp om terug te kijken naar de kleine vorderingen die ik zelf nog niet had waargenomen. Dit maakte dat ik vertrouwen kreeg dat het weer goed zou gaan komen en het stimuleerde mij om geduld te hebben met mijzelf en mijn herstel de tijd te geven. Dit terwijl ik mij oprecht heb afgevraagd of het ooit nog weer goed zou gaan komen!
Ik heb ook heel veel gehad aan de goede uitleg om toe te geven aan de vermoeidheid. Hoe rustiger aan in het begin, hoe beter uiteindelijk het herstel.
Waar ik Robbert heel goed in vind is dat hij de tijd neemt om echt luisteren. Ik bedoel niet alleen te luisteren naar wat ik zeg, maar daarbij ook meteen te kijken naar de laag daaronder. De soms korte opmerkingen daarop die mij dan weer heel veel inzicht hebben gegeven.  Het oprecht meeleven vind ik ook een hele sterke kwaliteit van Robbert.
Als coach counselor, kan ik echt wel zeggen dat ik Robbert een top psycholoog vind!

Robbert heeft mij goed geholpen door op een soort eenvoudige, praktische manier (met methodes uit de psychotherapie) mij in de juiste richting te begeleiden. Met zijn empathisch vermogen en kalmte wist hij mij te helpen naar meer aanvaardig van mijzelf en mijn situatie. Ik heb Robbert als nuchter en zeer integer ervaren.

Op het moment dat wij hulp zochten stond onze relatie er slecht voor. Ondanks dat we nog steeds van elkaar hielden kwamen we er niet meer goed uit samen en liepen we vast in dezelfde destructieve patronen. Ook kwam het onderwerp relatie beëindigen steeds vaker aan bod, ondanks dat we dit helemaal niet wilden.
Robbert wist ons zowel bij onszelf als bij elkaar stil te zetten, op een onpartijdige en sympathieke manier. Vanuit daar konden we opnieuw gaan bouwen. Binnen enkele sessies kregen we er weer vertrouwen in dat het mogelijk moest zijn. En aan het eind van de behandeling waren we weer echt oprecht blij met elkaar en misschien wel blijer dan ooit. Dit omdat we deze verdieping zelf bereikt hadden! Eigenlijk met ons drieën. Het is niet dat het nu nooit meer mis gaat, maar we begrijpen zowel onszelf als elkaar beter en kunnen hier veel sneller over praten!

Ik had gedurende de gehele behandeling het gevoel dat Robbert mij 100% steunde. Ik voelde een oprechte belangstelling en vriendschappelijkheid. Robbert kan zich goed inleven en hij heeft het vermogen om tot de kern van de problemen door te dringen via gerichte vragen. Hij wist de problemen vervolgens in behapbare brokken op te delen en het plan van aanpak werd steeds duidelijk met mij besproken en afgestemd.

Robbert heeft mij geholpen alles weer op een rijtje te kunnen zetten en hiermee mijn herstel en problemen in het juiste perspectief te kunnen zien. Robbert wist mij te prikkelen met de juiste vragen. Ook vond ik het prettig dat hij veel rust uitstraalt. Ik denk dat iedereen die vertrouwen stelt in Robbert en zich open stelt ver kan komen met zijn begeleiding.

Ik heb het meest gehad aan de rust en het begrip van Robbert, maar zeker ook aan de uitleg over mijn problematiek. Ook vond ik het prettig dat Robbert durfde uit te spreken wat hij zelf vond. We hebben veel situaties besproken en geanalyseerd, wat me heeft geholpen het zelf beter te begrijpen. Ik voelde mijn situatie echt als een persoonlijke afgang en kon bijna niet geloven dat het mij echt gebeurd was. Robbert heeft mij wel laten inzien dat je naast jezelf onder de loep nemen, ook je omstandigheden bepalend zijn. Ook vond ik het heel sterk dat hij mijn leidinggevende ook heeft laten inzien hoe de situatie is ontstaan inclusief zijn rol daarin. Ik voelde mij toen echt ondersteund door Robbert. Ook mijn leidinggevende begreep mij daarna een stuk beter. Dat Robbert me ook aanraadde om EMDR te doen vanwege mijn ervaringen met mijn (huil)baby, vond ik in eerste instantie heel verrassend, maar ben ik achteraf heel blij mee. We kwamen hierop omdat ik had aangegeven het krijgen van ons tweede kindje maar vooruit te schuiven. Binnen enkele sessies EMDR merkte ik verschil en begon ik mij ook veel minder schuldig te voelen! Aan het eind van de behandeling kon ik zelfs melden weer zwanger te zijn.

In het contact met Robbert vond ik vooral zijn rustige/empathische houding erg prettig. Hij was erg oordeelloos en kon de juiste vragen stellen op de juiste momenten. Robbert komt erg rustig over en wat ik ook prettig vond is dat hij wel over zichzelf kan vertellen, waardoor er geen gekke afstand is. Hij gaf mij de ruimte en moedigde mij aan het op mijn eigen manier vorm te geven (geen ja, maar). Ik was daarnaast verbaasd over hoe snel de EMDR sessies effect hebben gehad. Ik kan Robbert aan iedereen aanraden.

Ik kwam via een andere therapeut bij Robbert terecht. Door zijn luisterende oor en begrip voor de situatie gaf hij mij het gevoel ‘overal’ over te kunnen praten, een soort vrijheid van meningsuiting. Dat werkte voor mij als heel bevrijdend! Wat mij het meest is bijgebleven zijn de EMDR sessies. Ik vond het heel bijzonder te ervaren! Het resultaat is dat ik nu aan hele moeilijke gebeurtenissen uit mijn leven kan terugdenken met een andere emotie (of misschien wel zonder).

Ik vind Robberts rust en begrip voor situaties, en hierop goed kunnen inspelen één van zijn sterkste kanten. Hierdoor voelt het contact heel vertrouwd, waardoor geen gespreksonderwerp onbesproken hoeft te blijven.

Robbert gaf mij veel ruimte om mijzelf te kunnen zijn. Dit deed hij door zowel zijn houding als zijn gesprekstechnieken. Ook kan hij goed oordeelvrij luisteren. Concreet had ik veel aan het perspectief op herstel dat hij mij bood en de juiste afwisseling tussen de inhoud en theorie en droge relativering en humor. Ik wil graag aangeven dat ik mij gedurende de behandeling altijd op mijn gemak heb gevoeld, er prettige, afwisselende interactie was  (humor, relativering, maar ook aanroeren van diepere lagen en uitwisseling van theorie gericht op herstel) en ikzelf  in de gesprekken centraal stond. Ik kijk daar met veel waardering op terug.

Robbert heeft mij bijgestaan in een periode dat ik aan mijn eigen integriteit twijfelde en behoorlijk wankelde. Hij deed dit met oprechte steun, scherpe analyses en ook met humor. Er was voortdurend sprake van persoonlijke afstemming. Alhoewel ik begon met gezonde tegenzin sloeg dit snel om in positieve zin! Robbert gaf me de tools om stappen te zetten. Nog belangrijk heeft hij mij geholpen mijn schuldgevoelens en twijfels een eerlijke plaats in mijzelf te geven. Robbert is een goede ‘peut’!

Robbert is zeer vaardig in  het in perspectief plaatsen van verschillende gedachten en je te ‘challengen’ om ideeën en gedachten op verschillende manieren te benaderen. Hierdoor verkreeg ik een beter beeld van de verschillende problematieken. Hij heeft mij enorm geholpen met het beeld dat je er voor jezelf mag zijn en jezelf op de eerste plaats mag stellen om zo energie te behouden, waardoor je een beter persoon voor je omgeving kan zijn. Robbert is analytisch en kan tot de kern van de zaak doordringen. Hij geeft vervolgens het geheel op een andere manier terug zodat ik daarover kon nadenken. Robbert laat zien dat een puzzel op meerdere manieren in elkaar gezet kan worden en dat doet hij met voor mij de juiste dosis empathie. Ik weet zeker dat ik mijn herwonnen balans (waar ik erg tevreden over ben) voor een heel groot gedeelte aan onze gesprekken te danken heb!

1719304678