Ga naar hoofdinhoud

Het zou goed kunnen dat je je maar ten delen in één van de beschreven categorieën of diagnoses herkent. Bijvoorbeeld omdat je klachten niet voortdurend op de voorgrond aanwezig zijn en het vaak weer lijkt te gaan. Ook kan het zijn dat je (nog) geen klachten hebt, maar je wel afvraagt of je nu wel goed met je ‘omstandigheden’ weet om te gaan. Ook zou er bij jou sprake kunnen zijn van een minder gangbare diagnose, die hier niet beschreven staat, maar waarvoor wel behandeling nodig (en aanwezig) is.

Laat dit geen reden zijn om erger af te wachten of om geen hulp te zoeken. Alhoewel er voor behandeling in de BGGZ een diagnose gesteld moet kunnen worden, is dit overzicht niet volledig. Daarnaast zijn er ook lichtere categorieen van diagnoses die toch vergoed worden, waar je mogelijk wel aan voldoet. In een intake kan dit verder met je uitgezocht worden.

De intake wordt altijd vergoed bij elke verzekering, mits er sprake is van een geldige verwijzing (waarin ondermeer een vermoeden van psychische klachten vermeld moet staan).

1720045036